Туск: Правителствата на Полша и Украйна ще се срещнат във Варшава на 28 март

  • 22 февруари 2024 16:30

  • 261
  • 1
Туск: Правителствата на Полша и Украйна ще се срещнат във Варшава на 28 март
© Getty Images/Guliver

Правителствата на Полша и Украйна ще се срещнат "както е договорено" на 28 март във Варшава, заяви днес полският министър-председател Доналд Туск, ден след като Киев поиска подобна среща да се състои в рамките на тази седмица, предаде Франс прес.

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога призова вчера за спешни разговори между двете правителства за разрешаване на проблема с блокадата на общата им граница от разгневени полски фермери.

Във видеообръщение Зеленски обяви, че е поискал от своето правителство да "отиде на границата" между двете страни "възможно най-скоро до 24 февруари", като призова полския премиер Доналд Туск да направи същото.

Туск посочи, че подобна среща между двете правителства вече е насрочена за март.

Полски фермери планират цялостна блокада на границата с Украйна

"Вече се договорихме в Киев с (украинския) министър-председател Денис Шмигал, а президентът (Володимир) Зеленски беше информиран, че срещата на двете правителства ще се проведе на 28 март във Варшава", каза Туск.

В същото време полският премиер увери, че политическите разговори между министрите на двете страни "продължават през цялото време" и че самият той остава "в постоянен контакт" с украинския си колега.

На пресконференция Туск съобщи също, че Полша ще включи граничните пунктове с Украйна в списъка на "критичната инфраструктура", за да се избегнат прекъсвания, които биха могли да повлияят на доставките на военна и хуманитарна помощ, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.22 | 17:07

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини