Датският премиер с отказ да оглави НАТО

  • 22 февруари 2024 15:55

  • 454
  • 1
Датският премиер с отказ да оглави НАТО
© Getty Images, архив

Датският премиер Мете Фредериксен ще откаже, ако ѝ бъде предложено да стане генерален секретар на НАТО, обяви самата тя на пресконференция за помощта на Украйна, цитирана от Ройтерс.

Марк Рюте ли ще застане начело на НАТО след октомври?

По-рано днес британското министерство на външните работи заяви, че ще подкрепи досегашния нидерландски министър-председател Марк Рюте за наследник на Йенс Столтенберг на поста ръководител на Алианса, предаде БТА. 

Американският президент Джо Байдън подкрепя нидерландския премиер Марк Рюте да стане следващият генерален секретар на НАТО, заяви представител на САЩ в сряда под условие на анонимност и цитиран от Politico. Мандатът на сегашния шеф на НАТО Йенс Столтенберг, който навигира стабилно политическо-военния блок през бурни времена от 2014 г. насам, приключва през октомври.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.22 | 17:07

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини