Андрей Новаков: Еврото не предизвиква покачване на цените, а понижава лихвите и помага на туризма

  • 20 февруари 2024 13:10

  • 556
  • 4
© Novini.bg

Много хора вярват, че ще обеднеят, ако се въведе еврото,. Това означава, че трябва да ставаме все по-добри в обясняването защо не е така. Нито едно правителство, без значение къде е в политическия спектър, не е обмисляло сериозно излизане от еврозоната. Това трябва да говори достатъчно. Това заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна по време на конференция за бъдещето на финансовата интеграция на ЕС, организирана от евродепутата. Емил Радев.

Той подчерта, че няма държава, която да е обедняла след приемането на еврото, а част от проблема в Хърватия обясни с недобросъвестните търговци, които са спекулирали с цените особено в първите месеци след въвеждане на еврото.

„Самата валута не предизвиква покачване на цените“, категоричен бе той.

Петър Чобанов: Сигурен съм, че България ще е част от еврозоната

Новаков обясни, че с приемане на еврото лихвите по кредитите ще се понижат, защото еврото е по-сигурна валута от лева, а по този начин рискът за банките е по-малък.

Въвеждането на еврото ще даде и положителен тласък на туризма в България, уверен е евродепутатът. „Заради съчетаването на ефекта на влизането в Шенген и Еврозоната, през изминалото лято в Хърватия е имало повече туристи, отколкото в Италия. Не се налага да смяташ курсове, да търсиш change бюра, да се чудиш какво да правиш с остатъка от парите след края на почивката и т.н.“, даде за пример Новаков.

Емил Радев: Еврото ще ни даде сила и стабилност, а ние на Европа ще предадем единството

„Влизането в Еврозоната е без алтернатива! Никой няма да посегне на историята и националната ни идентичност. Няма да се чувстваме по-малко българи от това, че сме въвели еврото“, заяви още евродепутатът.

"България ще е по-достъпна за търговия и туризъм. Ползите, спрямо потенциалните опасности са много повече. Хората, които най-силно се страхуват, е поколението на моите родители: преживели пирамиди, деноминация, фалиращи банки, приватизация, слагане на нули, махане на нули, хиперинфлация, галопираща инфлация", каза още Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна

Последвайте канала на

Теодора Павлова
556 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.20 | 13:26

1
КОГО ЛЪЖЕШ АПДАЛ Я ПИАЙ ИСПАНЦИТЕ
Тенев

2024.02.20 | 16:30

4
Или германците.

2024.02.20 | 15:23

3
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.20 | 13:48

2
ПРАКТИКАТА ДОКАЗВА ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е ЛЪЖЕЦ.

Добави коментар

Водещи новини