Стачка отново затваря Айфеловата кула

  • 19 февруари 2024 13:15

  • 181
  • 1
Стачка отново затваря Айфеловата кула
© gettyimages

Айфеловата кула е затворена от днес заради възобновяване на стачка, обявиха пред Франс прес двете синдикални организации, представляващи персонала, които критикуват финансовото управление на обекта, предаде БТА.

Се Же Те (CGT ) и "Работническа сила" (Force ouvriere ) поискаха от Парижкото кметство, мажоритарен акционер в Компанията за експлоатация на Айфеловата кула (Sete), да e "разумнo по отношение на финансовите си изисквания, за да гарантира устойчивостта на паметника и на компанията, която го управлява".

6000 души на ден посещават Айфеловата кула

Достъпът до "Желязната дама" е преустановен в рамките на днешния ден, потвърди пред АфП персоналът на рецепцията.

Синдикатите, които вече стачкуваха в края на декември, в деня на 100-годишнината от смъртта на Густав Айфел (на френски се произнася Гюстав Ефел) осъждат икономическия модел, който е "твърде амбициозен и несъстоятелен" с "понижаване на работните бюджети" в съчетание със "свръхоценка на постъпленията".

Според двата синдиката този модел "е станал нежизнеспособен след периода на КОВИД, който е лишил монумента от 120 милиона евро постъпления от билети".

Те настояват за създаването на "специален дарителски фонд с оглед на очакваните колосални разходи през идните десетилетия".

Последвайте канала на

Калина Христова
181 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.19 | 18:40

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини