Германия вероятно ще трябва да отдели над 2% от БВП за военни разходи

  • 17 февруари 2024 20:30

  • 732
  • 5
Германия вероятно ще трябва да отдели над 2% от БВП за военни разходи
© Gettyimages (архив)

Германия вероятно ще трябва да отдели повече от 2% от брутния вътрешен продукт на страната (БВП) за отбрана, за да възпре Русия през следващите години, каза германският министър на отбраната Борис Писториус, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13498

"Горд съм да заявя, че тази година ще отделим повече от 2% от БВП за отбрана. Същевременно съм и реалист и виждам, че това вероятно няма да е достатъчно през следващите години", каза той по време на провеждащата се в момента Мюнхенска конференция по сигурността.  

Повечето германци подкрепят увеличаването на инвестициите за отбрана, сочи проучване

Германия покрива набелязаните от НАТО 2% от БВП за военни разходи за първи път от края на Студената война, заяви миналата седмица министерството на отбраната, като обясни, че средствата са се увеличили след руската инвазия в Украйна през февруари 2022 година. 

Писториус направи изявлението си, след като вчера финансовият министър на Германия Кристиан Линднер каза, че за страната ще бъде "предизвикателство" да поддържа разходи за отбрана в размер на 2% от БВП. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
732 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.18 | 07:03

5
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .

2024.02.18 | 00:10

4
7 процента
Анонимен

2024.02.18 | 00:02

3
И 3% ще отделят за сметка на на средствата за бежанците, но няма да се случи веднага.

2024.02.17 | 22:29

2
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
Емѝ...ПРЪЦ ....

2024.02.17 | 20:35

1
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското л г б т общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини