Черна гора и Италия ще си сътрудничат в борбата срещу мафията

  • 08 февруари 2024 16:43

  • 651
  • 1
Черна гора и Италия ще си сътрудничат в борбата срещу мафията
© pixabay

Черна гора и Италия ще си сътрудничат в борбата срещу мафията - за това се договориха черногорският министър на правосъдието Андрей Милович и италианският национален прокурор за борба с мафията и тероризма Джовани Мелило по време на срещата си вчера, предаде черногорската агенция МИНА, позовавайки се на прессъобщение на Министерството на правосъдието на Черна гора, информира БТА.

По време на срещата в Рим Милович припомни инициативата си за подписване на меморандум за сътрудничество между съдебните институции на Черна гора и Италия.

Според прессъобщението този меморандум ще позволи пряко и ефективно сътрудничество между съдебните институции без посредничество на външните министерства и други дипломатически процедури, което ще съкрати комуникацията и ще повиши ефективността в работата на институциите на двете страни. 

Година след зрелищно бягство от затвора: властите заловиха италиански мафиотски бос

Милович каза, че Министерството на правосъдието с удоволствие ще служи като посредник между италианския национален прокурор за борба с мафията и тероризма и специалния прокурор на Черна гора, се казва в цитираното прессъобщение.

„Двамата се съгласиха, че Мелило и главният специален прокурор Владимир Новович трябва да се срещнат възможно най-скоро и да започнат сътрудничество“, допълва прессъобщението.

Мелило каза, че италианският национален прокурор за борба с мафията и тероризма ще подкрепи безрезервно Черна гора в битката, която й предстои. Той, според прессъобщението, подкрепя формирането на специален съд в Черна гора и напълно разбира идеята и нуждите на Черна гора.

Последвайте канала на

Калина Христова
651 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.08 | 17:44

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини