Танкерите на "ТоталЕнержи" вече не плават през Червено море заради хусите

  • 07 февруари 2024 14:26

  • 690
  • 2
Танкерите на "ТоталЕнержи" вече не плават през Червено море заради хусите
© gettyimages

Енергийният гигант "ТоталЕнержи" (TotalEnergies) е пренасочил всички си кораби по други маршрути, които не преминават през Червено море и Суецкия канал, съобщи Ройтерс, като се позова на съобщение на компанията.

Танкерите на френското дружество от няколко седмици поемат по по-дългия път около Африка, което удължава времето за транспорт и разходите. Промяната се е наложила поради неспиращите атаки срещу търговски кораби от страна на йеменските бунтовници хуси в района на протока Баб ел Мандеб.

По думите на главния изпълнителен директор на "ТоталЕнержи" Патрик Пуян разходите растат отчасти и заради по-високите застраховки. "Конфликтът между хусите и водената от САЩ коалиция се отразява сериозно на региона. Не внимаваме и вече не плаваме през Червено море", заяви той, цитиран от БТА.

Американски боен кораб свали дрон, изстрелян от контролиран от хусите район в Йемен

Пуян посочи още, че обиколката на Африка отнема на танкер с втечнен природен газ четири дни повече, отколкото прекосяването на Червено море.

Последвайте канала на

Калина Христова
690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:48

2
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­и­­ ­­м­­­о­м­­­и­ч­­е­т­а­ ­­в­­­и­­ ­­о­­ч­­­а­­­к­­­в­­а­т ­­­-­­ X­­1­­­8­­­.­F­U­N

2024.02.07 | 16:21

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини