Кипър сваля възрастта за гласуване

  • 30 януари 2024 07:28

  • 1121
  • 2
Кипър сваля възрастта за гласуване
© Novini.bg/ Canva

В Кипър ще могат да гласуват от 17-годишна възраст /вместо 18 сега/, ще се увеличи отпускът по майчинство от 18 на 22 седмици, ще бъде въведено зелено данъчно облагане. Това са част от плановете на правителството, които президентът Никос Христодулидис обяви в понеделник вечерта, в първата си годишна реч - обръщение към нацията "За състоянието на републиката".

2024-а е определяща за реформите във всички области на икономиката и обществото в Кипър, заяви президентът Никос Христодулидис, представяйки програмата за управление за тази година. Той обяви повече от 80 приоритетни политики, действия и законодателни инициативи, които правителството планира да реализира, за да се подобри ежедневието на гражданите и да се модернизира държавата.

Кипър избира президент

Сред конкретните мерки за намаляване на бюрокрацията е мобилното приложение "Дигитален гражданин" /Digital Citizen/, което ще бъде създадено през тази година и чрез което хората ще имат достъп до широка гама предлагани от държавата цифрови услуги. За модернизацията на образованието, в рамките на тази година ще бъдат преработени 43 учебни програми, като бъде намален изучаваният материал в тях.

До април правителството ще предложи създаването на Национална агенция за бизнес развитие, която ще подобри достъпа до финансиране за стартиращи малки и средни фирми.

През тази година се очакват нови стратегически инвестиции в енергетиката, технологиите, туризма, стана ясно от речта на президента.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1121 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.30 | 12:28

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Данчо

2024.01.30 | 07:38

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини