Започна срещата между Николай Денков и премиера на Дания Мете Фредериксен

  • 24 януари 2024 14:56

  • 757
  • 3
Започна срещата между Николай Денков и премиера на Дания Мете Фредериксен
© Министерски съвет

Започна срещата на министър-председателя акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С с премиера на Кралство Дания Мете Фредериксен, съобщиха на Фейсбук страницата си от Министерския съвет.

В Копенхаген двамата правителствени ръководители ще обсъдят развитието на двустранните политически и икономически отношения, както и актуални въпроси от европейския дневен ред, сред които войната в Украйна, миграцията, темата за зеления преход и други.

В рамките на визитата си в Копенхаген премиерът Денков ще посети Института за биоиновации и централата на „State of Green“.

Денков на посещение в Копенхаген, ще се срещне с датския премиер

Институтът за биоиновации е международна фондация, която управлява инкубатор за ускоряване на иновациите в науката. „State of Green“ е публично-частно партньорство между датското правителство и трите водещи бизнес асоциации в страната – Конфедерацията на датската индустрия, Датската енергийна асоциация и Датският съвет по земеделие и храни, съобщиха преди визитата от правителството. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
757 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тя по добре

2024.01.24 | 15:12

3
да беше говорила с някой продавач на риба в дания , по-полезен ще и е от този клоун

2024.01.24 | 15:07

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Евроатлантически ценности

2024.01.24 | 15:06

1
Мишок, будала

Добави коментар

Водещи новини