Майка заряза 9-годишното си дете да се оправя само в живота, за да бъде с приятеля си, то: Не искам да я виждам повече

  • 22 януари 2024 13:38

  • 4975
  • 3
Майка заряза 9-годишното си дете да се оправя само в живота, за да бъде с приятеля си, то: Не искам да я виждам повече
© Freepik

9-годишно момче от френското градче Нерсак е било буквално зарязано от собствената си майка да преживява както може в продължение на две години, тъй като тя решила да се пренесе в дома на своя приятел. Случаят, оповестен от местни медии, потресе френското общество.

Заради постъпката си 39-годишната Александра бе осъдена на 18 месеца лишаване от свобода.

В периода между 2020 и 2022 г. детето е трябвало само да намира начини как да преживява, като за целта е консумирало предимно консервирани храни, сладкиши и домати, които крадяло от съседи. В други дни, заради неплатени сметки, е било принудена да седи без отопление и електричество и така да спи с по три одеяла и да се къпе със студена вода.

От училището твърдят, че не са забелязали нищо нередно в поведението или вида на момчето, понеже бил добър и редовен ученик. Чак след две години един от съседите подал анонимен сигнал в полицията, тъй като имал подозрението, че „нещо не е наред“.

Най-бързият начин за подаване на сигнал за дете в риск е на телефон 116 111

Полицията открила майката в дома на нейния приятел, който живял на 5 км от сина ѝ. Самият той споделил пред съда, че „от време на време“ отивал при момчето, за да му даде нещо за ядене.

От своя страна майката отрече обвиненията, въпреки че съседите категорично заявиха, че синът ѝ е обитавал сам апартамента. Пристигналите на адреса полицаи също потвърдиха в съда, че когато влезли в дома, не се натъкнали на женски дрехи.

В момента детето се намира в приемно семейство и е сигурно в едно – не иска никога повече да вижда майка си.

Освен лишаване от свобода, жената ще трябва да посещава и психолог, информира електронното издание на в-к „La Vanguardia“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4975 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.01.22 | 16:15

3
Бахти и измислицата... бахти и съседите:)))!

2024.01.22 | 15:41

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
украинци иако трепиат русхки

2024.01.22 | 15:25

1
Ей Г о ведооо банкианско ша се докопаме до внуците ти ,, първо ша ги осакатиме да лазят като куци помяри след което ша ги е.. ме полу мъртфи,, К о ПЕ ЛЕ.. ПО Жарникарско смешно.. УТИВАш НА Х.. У..Й....българоУБИЕЦ алоУУ ПРОКАРУ ТАРУРАТА нема лид а с е задеиства сигнал срещу ПЕДОФАИАЛ.. ПЕДРО МЕТОДИЕФъ .БОРИСОГЛУ.. АЛУУУУ.. каскетите.... кои век сме.. дедската експлоатациа е забранена с закон.....затвор и екзекуциа за лицето ПЕДРо МЕТИДИЕФъ БОрисоглу

Добави коментар

Водещи новини