Трима младежи са загинали заради фойерверки на Нова година в Германия

  • 01 януари 2024 17:21

  • 1640
  • 1
Трима младежи са загинали заради фойерверки на Нова година в Германия
© Getty Images (архив)

Трима младежи са загинали след пиротехнически взривове в Германия. 

18-годишен загива в Кобленц, след като запалил петарда, съобщиха от полицията. Вследствие на взрива младият мъж е починал, въпреки че е бил настанен в реанимация. Продължава разследването на обстоятелствата.

Друг 18-годишен мъж е починал в Ешлкам, Бавария, след тежки наранявания на главата. По първоначална информация младежът е хвърлил петарда в пластмасова тръба. Фойерверкът гръмнал в момента, в който главата на мъжа била над тръбата. Криминална полиция изяснява причините за инцидента.

Германия забранява фойерверките на Нова година?

В Саксония 22-годишен мъж загина при взривяване на топка-бомба. Според полицията в Гьорлиц младежът е закупил незаконно пиротехника в Чехия. При взрива той е получил тежки наранявания по лицето и е починал на мястото на инцидента.

От берлинската полиция съобщават, че 40-годишен  мъж е загубил ръката си, докато е изстрелвал сигнална ракета в квартал Каулсдорф. Веднага след запалването ракетата избухнала в ръката му.

Най-малко 15 полицаи са пострадали в Берлин заради фойерверки. Около 300 протестиращи са задържани, много от тях за нарушаване на Закона за експлозивите, информира bTV.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.02 | 00:55

1
Горещи момичета ви очакват на - - - - Xmiss.pw

Добави коментар

Водещи новини