Еманюел Макрон, Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел отдадоха почит на Жак Делор

  • 27 декември 2023 20:52

  • 1155
  • 0
Еманюел Макрон, Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел отдадоха почит на Жак Делор
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на отдаде почит на Жак Делор, починал днес на 98 години, дефинирайки го като един държавник с френска съдба и като неуморен архитект на нашата Европа, предаде АФП, цитирана от БТА.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е определи Делор като визионер и призова хората да отдадат почит на наследството, оставено от него. "Той беше един визионер, който направи нашата Европа по-силна и чието дело формира цели поколения европейци", отбеляза тя.

"Творбата на неговия живот беше един единен, динамичен и проспериращ ЕС. Нека да отдадем почит на неговото наследство, като обновяваме неуморно нашата Европа", заяви фон дер Лайен.

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в заяви, че Делор е бил строителят на Европа, който е влязъл в историята. Той го нарече още велик французин и велик европеец.

"Жак Делор извърши трансформацията на Европейската икономическа общност към един истински съюз, основан на хуманистките ценности и подкрепен от единен пазар и единна валута", заяви Мишел.

Почина Жак Делор - една от водещите фигури в изграждането на обединена Европа

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1155 0

Свързани новини

Водещи новини