Ирландската полиция арестува петима българи от екипажа на кораба "Верила"

  • 22 декември 2023 15:07

  • 10154
  • 12
Ирландската полиция арестува петима българи от екипажа на кораба "Верила"
© Туитър / Х

Петима души са задържани от ирландските власти във връзка с кокаина, намерен на борда на кораба "Верила". От МВР уточниха за БНТ, че петимата са български граждани от екипажа на кораба.

Петимата мъже са на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Те са арестувани за контролиран внос на наркотици. Всички са задържани в участъците на националната полиция в дивизия Лимерик.

Продължава претърсването на плавателния съд, което се ръководи от служители на приходната митническа служба.

Българският кораб "Верила", плаващ под малтийски флаг, бе задържан в пристанище Лимерик в  Ирландия на 19 декември. Той е бил идентифициран от служители на данъчните служби като потенциално използван за контрабанда на кокаин.

Проверяват мобилните телефони на екипажа на кораба "Верила"

При проверката са открити над 300 кг висококачествен кокаин, а според българските власти те са 500 кг. На борда на кораба е бил 18-членният екипаж със 17 българи и един украинец.

Ирландската полиция отговори, че кокаинът вероятно е натоварен от Бразилия и е бил предназначен за европейския пазар, предава БТВ. Стойността му e между 20 и 35 млн. евро, но пласиран на улицата от дилърите - вече струва над 100 милиона евро.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
10154 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2023.12.22 | 18:24

12
На Боко наркотика

2023.12.22 | 18:24

11
Домуса в затвора
Шенген

2023.12.22 | 17:40

10
Българската мафия си има държава.
!!!

2023.12.22 | 16:09

2
Ето откъде са милионите на Домуса със свинската мутра и брат му! Някой да се е съмнявал досега?! Впрочем, те са авери на една друга мутра - от СИК, Банкя! Само че той днес казал, че не ги познава! Ами, той и Горановото Влади не познаваше, помните ли?!

2023.12.22 | 17:38

9
висичките са от една фамилия - ДС
Вътре са

2023.12.22 | 17:33

8
Всички.Този със свинската фамилия загуби вече два кораба.
7777

2023.12.22 | 17:27

7
Я пак на кого е корабчето?
банкиански Търсени ешнуси

2023.12.22 | 16:55

5
МВРЬ еЬ Е..н..и..ч..а..р..с..к..и. Ь КорпусЬ отЬ БезпризорниЬ К..О..П..Е..Л..Е..Т..А .Ь ! Т(Р)АНСЬ еЬ П..е..д..е..р..а..с..т..к..о СборищеЬ отЬ АгентиЬ наЬ ДСЬ, КДСЬ, НССЬ иЬ ПотомстватаЬ имЬ ! К..У....Р. .В..И..Т..Е - ДоноснициЬ отЬ ДСЬ , НССЬ и Т(Р)АНСЬ Първо се ИЗНАСИЛВАТ,след Което им се Режат ГРЪКЛЯНИТЕ, Като на Руски Милиционер ОКУПАТОР в Кавказ ! К..О..П..Е..Л..Е..Т..А..Т..А -ПрестъпнициЬ отЬ ЦСБОПЬ ,НСБОПЬ иЬ ГДБОПЬ Директно им се ПръскатЬ ЧЕРЕПИТЕЬ , катоЬ наЬ УБИЕЦАЬ отЬ СОБТЬ ЕмилЬ ШарковЬ ! За Семействата на К..у..р..в..и..т..е от Т(Р)АНС и К..о..п. .е..л..е..т..а..т..а от ГДБОПЬ е Безмислено да Споменавам, то е Ясно:ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! Ставайки К..О..П..Е..Л..Е от МВРЬ или К..У..Р..В..А от Т(Р)АНС ти Признаваш че си Абсолютен Б..О..К..Л..У..К ! Произхождаш от СемействоЬ на Б..О..К..Л..У..К и ще Възпроизвеждаш Б..О..К..Л..У..К Поне още Пет Поколения ! Народната МИЛИЦИЯЬ я Преименуваха на Национална ПОЛИЦИЯЬ а К..У..Р..В..И..Т..Е и П..Е..Д..Е..Р..А..С..Т..И..Т..Е Останаха Същите ! Днес Само Децата и Внуците на К..У..Р..В..И..Т..Е и П..Е..Д..Е..Р..А..С..Т..И..Т..Е "ЗаработващиЬ " ТамЬ саЬ НовияЬ ПРЕСТЪПЕНЬ СъставЬ на МВРЬ ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По -Тъпо Ж..И.В..О..Т..Н..О от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое Г..О..В..Е..Д..О да У..б..и..е..ш , Т.Р..Е..П..И Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! М. .Ъ..Р..Ш..А, ..И..З..Р..О..Д , И..З..М.Е..Т , У..Т..А..Й..К..А, Б..О..К..Л..У..К , Г..А..Д , С..У..Р..О..Г..А..Т , Д..Е..Г..Е..Н..Е..Р..А..Т , П...О..Д..Ч..О..В..Е..К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !
банкиански Търсени ешнуси

2023.12.22 | 17:07

6
М..А..С..Т..И..Й..О Ф..а..т..м..а..ш..к..а.Ь ! Сърбят ме Ръцете да Пръсна Ч..е..р..е..п..а на К..о..п..е..л..е от ГДБОПЬ Или да Отрежа Гръкляна на К..у..р..в..а от Т(Р)АНСЬ ! Съдействай ми, Защото Иначе ще се Погрижа за Теб и Цялото ти Б..о..л..ш..е..в..и..к..о - МилиционерскоЬ ПОТОМСТВОЬ ! ДА СЕ ЗНАЕ ! К..У..Р..В..A..T..А от ДСЬ и НаследникаЬ и Т(Р)АНСЬ Първо я Е...Б..E..Ш , После и Режеш Г..Р..Ъ..К..Л..Я..Н..А ! K..O..П..Е..Л..Е..Т..О от ГДБОПЬ Директно му Пръскаш ЧЕРЕПА, Като на Убиеца от СОБТЬ ЕмилЬ ШарковЬ ! ! За Семействата на К..у..р..в..и..т..e от Т(Р)АНС и К..o..п..е..л..е..т..а..т..а от ГДБОПЬ е Ясно: ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! Време е да Има Публично И.з.н.а..с.и.л.е.н иЬ ЗакланЬ П..Е..Д..Е..Р.А..С..Т. Ь отЬ Т(Р)АНСЬ и ще Има ! АдвЬ. ХаджигеновЬ: П..Е..Д..Е..Р..А..С..Т..И..Т..Е отЬ Т(Р)АНС даЬ миЬ ЯдатЬ Х..У..Я .Ь ! НямаЬ даЬ ДоносничаЬ заЬ КлиентитеЬ сиЬ вЬ Т(Р)АНСЬ ! К..У..Р..В..А..Т..А от Т(Р)АНС Първо я Е..Б..Е..Ш После Режеш ГРЪКЛЯНА, КатоЬ наЬ РускиЬ ОкупаторЬ вЬ КавказЬ ! К..О..П..Е..Л..Е..Т..О от ГДБОПЬ Директно му Пръскаш ЧЕРЕПА, Като на Убиеца от СОБТЬ ЕмилЬ ШарковЬ ! За Семействата на К..у..р..в..и..т..е от Т(Р)АНС и К..о..п..е..л..е..т..а..т..а от ГДБОПЬ е Безмислено да Споменавам: ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! смърт за д..еб..е..л..а..т..а г..р..о..з..н..а и потна т..ъ.п .а С.Ф ., .И .Н.И/А "хенералъ" МАрковъ.. отговорна за ибиването на милиони българи от Полус и онерската хунта ГРОП и преди тфа ГОце фон КЛОЗЕть Анонимни К..У..Р..В..И от Т(Р)АНСЬ и К..О..П..Е..Л..Е..Т..А отЬ ГДБОПЬ НямаЬ ! К..У..Р..В..И..Т..Е от Т(Р)АНСЬ се Надушват по Обонянието на Л..А..Й..Н..А , Защо Заработват А..Н..А..Л..Н..О ! К..О..П..Е..Л..Е..Т..А..Т..А от ГДБОПЬ се Подушват по Миризмата на С..П..Е..Р..М..А , Защо Заработват О..Р..А..Л..Н..О !

2023.12.22 | 16:27

4
Ами да. Какъв Шенген, какви 5 лева. Това и оръжейния бизнес са единствената икономика на НРБ и преди и сега.

2023.12.22 | 16:14

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Капитана

2023.12.22 | 16:01

1
А другарят Домус няма ли да бъде арестуван

Добави коментар

Водещи новини