Мобилният интернет в Киев, както и в западната част на Украйна, бе възстановен

  • 15 декември 2023 15:08

  • 663
  • 1
Мобилният интернет в Киев, както и в западната част на Украйна, бе възстановен
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Няколко дни след мащабната кибератака срещу Украйна най-големият мобилен оператор в страната "Киевстар" до голяма степен е възстановил услугите си, предаде ДПА.

Днес мобилните интернет услуги на оператора отново бяха достъпни в столицата Киев, потвърди репортер на ДПА в града. По-рано компанията обяви, че е възстановила мобилния интернет в Западна Украйна.

Вчера най-големият украински мобилен оператор започна да възстановява гласовите услуги за някои от клиентите си, след като във вторник мрежите му бяха изведени от строя в резултат на мощна хакерска атака, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на изпълнителния директор Олександър Комаров, пише БТА.

Масивна хакерска атака срещу водещия мобилен оператор в Украйна

Компанията, която предоставя услуги на повече от половината от населението в Украйна, е понесла "огромни щети" по време на кибернападението, каза Комаров пред Ройтерс.

Той добави, че това е "най-голямата кибератака срещу телекомуникационна инфраструктура в света".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.15 | 20:39

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини