Актрисата, обвинила Жерар Депардийо в изнасилване, се хвърли в Сена и загина

  • 13 декември 2023 15:54

  • 4542
  • 3
Актрисата, обвинила Жерар Депардийо в изнасилване, се хвърли в Сена и загина
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Актрисата Еманюел Дебевер е починала. Тя беше една от първите, които осъдиха поведението на актьора Жерар Депардийо към жените в киното. Новината бе съобщена от X акаунта на Националния аудиовизуален институт. 

60-годишната Дебевер се е самоубила, скачайки в Сена преди няколко дни. Самоубийството е станало по време на излъчването на телевизионното разследване “Допълнително разследване: Падането на огра” за актьора, обвинен в изнасилване и сексуално насилие. 

Телевизионно разследване, което предизвика сензация, събира различни свидетелства и преди всичко показва откъси от пътуване на Депардийо до Северна Корея, по време на което той прави сексистки и нецензурни коментари за жени и дори за десетгодишно момиче. 

13 жени във Франция обвиняват Жерар Депардийо в сексуален тормоз

Дебевер се запознава с Депардийо през 1982 г., по време на снимките на филма "Дантон", режисиран от Анджей Вайда. Тя играе Луизон, много младата съпруга на Жорж Дантон (Депардийо), френският революционер, който в крайна сметка се сблъсква с Максимилиен дьо Робеспиер. 

През 2019 г. актрисата намери смелостта да заклейми действията на актьора на снимачната площадка, публикувайки дълъг пост във Facebook. 

„Г-н Депардийо. Днес оправдан за изнасилване и сексуално посегателство. Без коментар“, написа тя след прекратяването на разследването. Говорейки за „Дантон“, тя добави: „Свещеното чудовище се беше отдало на много неща по време на снимките, възползвайки се от интимността в съблекалнята. Плъзгайки голямата си лапа под моите фусти...“ Публикацията беше придружена от черно и бяла архивна снимка, направена на снимачната площадка на филма, до актьора. 

Това беше изявление, което остана незабелязано по това време. Депардийо все още изглеждаше като недосегаем в света на киното, но Дебевер не беше събрала същата солидарност, която съществува днес за други актриси, решили да се оплачат, като се започне с Шарлот Арноулд, която през август 2018 г. подаде първата жалба срещу Депардийо за изнасилване.


Човекът, който доскоро беше смятан за най-великия жив френски актьор, сега живее като отшелник, принуден да отмени турне, посветено на певицата Барбара, защото на всяка своя спирка има протести на феминистки групи, пише "Телеграф". 

 

През октомври Депардийо вестник “Фигаро” публикува текст под формата на реплика. “Мислех, че не ми пука, но не, това не е така. Всичко това ме поразява. Още по-лошо, това ме отблъсква. Днес вече не мога да пея песните на Барбара, защото една жена, която искаше да ги пее с мен, ме обвинява в изнасилване. Казвам ви най-накрая моята истина. Никога, по никакъв начин, не съм малтретирал жена", заяви Депардийо. 

Последвайте канала на

Novini.bg
4542 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.13 | 18:37

3
Психясала кучка и логичен за нея край.

2023.12.13 | 18:01

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
...,,- ,,болимехуя. 9

2023.12.13 | 16:29

1
убиец..

Добави коментар

Водещи новини