Социално слаби в Кипър ще си разделят за Коледа 17 млн. евро

  • 13 декември 2023 08:47

  • 690
  • 1
Социално слаби в Кипър ще си разделят за Коледа 17 млн. евро
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Над 17 млн. евро разпределя правителството на Кипър за "коледен подарък" за хората от социално слабите групи. От днес до 19 декември парите за празничния бонус ще постъпят в банковите им сметки.

Допълнителната коледна надбавка се предоставя на получаващите минималния гарантиран доход и социални помощи, пенсионери с ниски доходи, хора с увреждания, съобщиха от министерството на социалните грижи, пояснява БНР.

За празниците с по 100 евро ще бъдат подкрепени многодетните майки, както и самотните родители, чийто брутен годишен доход на домакинството за миналата година е под 19 500 евро.

100 евро е и минималната сума за възрастните хора с ниски пенсии.

Коледният подарък за получаващите минималния гарантиран доход или социални помощи е в размер на 80% от основните нужди на семейството им за декември тази година.

Българите в Кипър, които отговарят на изискванията, също ще вземат празничния бонус.

Преди Коледа ще бъдат изплатени и редовните месечни надбавки и обезщетения.

Експерти за Бюджет 2024: Прекалено оптимистичен ръст на икономиката

С 15% са увеличени средствата за социални помощи в проектобюджета за догодина. Неговото тридневно обсъждане в пленарната зала на парламента започва на 18 декември, гласуването му ще бъде на 20 декември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 09:52

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини