Спадът на строителството в Ирландия се задълбочава през ноември

  • 11 декември 2023 15:08

  • 691
  • 1
Спадът на строителството в Ирландия се задълбочава през ноември
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ирландският строителен сектор се е свил през ноември с най-рязък темп от началото на годината на фона на все по-слабите резултати, както при търговските сгради, така и в жилищния сектор, сочат резултатите на "Стандарт енд Пуърс Глоубъл" (S&P Global), публикувани днес и цитирани от ДПА, предаде БТА.

Водещият индекс на мениджърите по доставките в строителния сектор на "Бе Ен Пе Париба Риъл истейт" (BNP Paribas Real Estate), се е свил до 44,5 пункта през ноември спрямо 47,3 пункта през октомври. Всеки резултат под 50 пункта показва свиване, а над 50 пункта предполага експанзия в сектора.

Забавяне на икономиката, завършването на проекти и закъснения при взимането на решения са все фактори, довели до спад на дейността, според проучването.

Сред наблюдаваните категории, дейността в сектора на жилищата се е понижила най-много през ноември, като това е най-големият спад от април. Търговската дейност е регистрирала спад в средата на последното тримесечие.

Поради по-ниските натоварвания фирмите са намалили броя на служителите си за първи път от почти година. Цените на суровините пък са се понижили с най-бърз темп от август. 

Доверието на бизнеса обаче се повишава, тъй като 32 на сто от анкетираните прогнозират скок в дейността през идната година. 

Лек спад в бизнес климата у нас

Последвайте канала на

Десислава Станева
691 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.11 | 18:01

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини