94-годишен дядо добута в инвалидна количка болната си съпруга до болницата – няма линейки

  • 08 декември 2023 10:57

  • 12154
  • 3
94-годишен дядо добута в инвалидна количка болната си съпруга до болницата – няма линейки
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

От няколко дни в социалните мрежи циркулира трогателна снимка, на която се вижда как възрастен мъж бута инвалидната количка на болната си от Алцхаймер съпруга посред нощ, за да я закара в лечебно заведение. Причината е, че няма свободна линейка, която да транспортира пациентката.

Случаят е от началото на този месец, а снимката е направена в каталунското градче Жирона. Първи гласност на историята даде внукът на възрастната двойка. В профила си в Туитър той написа, че дядо му Рамон е бил принуден лично да откара съпругата си Мария до близката болница поради липсата на линейки.

Двамата обитават Дом за възрастни хора и когато разбрали, че на този етап няма свободен лекарски екип, Рамон сложил съпругата си в количката, наметнал ѝ одеяло и изминал 250 метра до болницата, когато температурата навън по това време била около 2 градуса по Целзий. От болницата обясниха за роднините, че разполагат само с една линейка за цялата област.

Дъщерята на Рамон и Мария – Анна, която всъщност е направила въпросната снимка, сподели, че това не е първият подобен случай. По думите ѝ майка ѝ регулярно посещава лечебното заведение, но липсата на линейка се е превърнала в константен проблем за семейството.

Мъж с инсулт чака линейка два часа и половина заради липса на екипи

Местни медии информират, че заради единствената линейка е трябвало спешни случаи да чакат между 5 и 6 часа до пристигането ѝ.

Потребителите в социалните мрежи не скриха огорчението и разочарованието си от здравната система, настоявайки тя да бъде значително подобрена, предвид данъците и осигуровките, които плащат.

Последвайте канала на

Владимир Василев
12154 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Снежко Снежев

2023.12.08 | 13:00

3
Ей... и тези ще търсят скоро... Франко:)))!

2023.12.08 | 12:47

2
Ако австрийският художник беше спечелил втората световна война, друго щеше да е положението. Жалко!
Стаматис

2023.12.08 | 11:52

1
Много хора у нас си мислят, че в Западна Европа всички и всичко са вързали и цъфнали! След дълги години живот в Германия мога да им кажа, че това, което тези страни бяха преди, 30, 20 та дори и десет години няма повече да видят. Всичко се разпада и променя в лоша посока!

Добави коментар

Водещи новини