Еврокомисарят по вътрешните работи: Не се отказвам от целта си България и Румъния да са в Шенген още тази година

  • 05 декември 2023 11:15

  • 1104
  • 3
Еврокомисарят по вътрешните работи: Не се отказвам от целта си България и Румъния да са в Шенген още тази година
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

"Не се отказвам от целта си България и Румъния да станат част от Шенген още тази година", заяви на влизане в Съвета на ЕС еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон:

"Наскоро проведохме мисия за установяване на фактите в България и тя бе наистина успешна. Така че ще използвам тази възможност да разкажа за нея и колко добре са подготвени и България и Румъния за присъединяването си към Шенген. Затова моята цел продължава да бъде решението да се вземе до края на тази година".

Испания: Надяваме се България и Румъния да влязат в Шенген възможно най-скоро

Работим много здраво, за да се случи това още по време на нашето председателство, каза испанският министър на вътрешните работи  Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна е ротационен председател на ЕС.

На днешното си заседание в Брюксел министрите на вътрешните работи на ЕС няма да гласуват присъединяването на двете страни към пространството за свободно движение, но това решение може да се вземе от Съвет с какъвто и да било формат.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1104 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.05 | 13:12

3
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.05 | 12:02

2
„обществото „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко, включително и интересите на България, за да решава своите персонални проблеми. Това е поредният акт на натегателство."
Волгин инфлуенсър на Москва

2023.12.05 | 11:32

1
НА ВОЛГИН, РАДЕВ , НИНОВА, КОСТА МИТРОФАНОВСКИЙ, ТОШО КОМУНИСТА ОТ ИТН ..., ...НЕ ИМ ПУКА ЗА ШЕНГЕН....НЕ ГИ ВЪЛНУВА ТОВА ...,

Добави коментар

Водещи новини