Леден понеделник на Острова

  • 04 декември 2023 10:36

  • 467
  • 1
Леден понеделник на Острова
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Части от Обединеното кралство могат да се превърнат в "ледена пързалка" днес, тъй като падналият сняг отново е замръзнал през нощта, предупредиха от Пътна помощ.

Метеорологичната служба издаде жълт предупредителен код за поледици за голяма част от северна Англия. Има отделни предупреждения за сняг в по-високите части на Уелс и Пийк Дистрикт, както и за сняг и заледявания в източна Шотландия. Това става след няколко поредни дни с минусови температури и проблеми за транспорта, причинени от снега, предава БНР.

От Пътна помощ казаха, че в понеделник се очакват "коварни ледени условия" в северните части и призоваха шофьорите да бъда изключително внимателни. Един от най-тежко засегнатите райони е северното английско графство Къмбрия, където бяха блокирани магистрали и хиляди домакинства останаха без ток. Тази сутрин бе съобщено, че електрозахранването все още не е възстановено на около 1500 домакинства. Лошото време наруши работата на някои летища през уикенда.

Предупреждения за сняг и поледици обявиха за част от Англия и Шотландия

В неделя летището East Midlands временно затвори пистата си за излитания и кацания, а в събота лондонското летище Станстед и летището в Глазгоу отмениха няколко полета.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 10:53

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини