Педро Санчес: Израел изглежда не спазва международното хуманитарно право

  • 30 ноември 2023 12:55

  • 445
  • 3
Педро Санчес: Израел изглежда не спазва международното хуманитарно право
© Getty Images (архив)

Испанският премиер Педро Санчес заяви днес, че като бъде взет предвид броят на цивилните жертви в ивицата Газа, се съмнява, че Израел спазва международното хуманитарно право, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2171

„Кадрите, които виждаме, и растящият брой на загиналите деца ме карат сериозно да се съмнява, че Израел спазва международното хуманитарно право“, каза Санчес в интервю за испанската държавна телевизия.

„Безразборното убийство на невинни цивилни, включително на хиляди момчета и момичета, е напълно неприемливо“, изтъкна испанският лидер.

Израел отхвърли призивите за прекратяване на огъня в Газа пред Съвета за сигурност на ООН

Миналата седмица Санчес и белгийският премиер Александер де Кро направиха подобни изявления на контролно-пропускателния пункт „Рафа“ на границата на Египет с ивицата Газа. Изказванията на двамата лидери разгневиха Израел, чийто външен министър Ели Коен заяви, че с думите си Санчес и Де Кро са поощрили тероризма, отбелязва БТА. Коен каза още, че е извикал посланиците на двете страни.

Въпреки дипломатическите разногласия Санчес, който настоява за провеждането на мирна конференция за Близкия изток, изтъкна, че няма проблем в отношенията между Израел и Испания и че „приятелските страни трябва да си казват някои неща едни на други“.

Испанският премиер настоява европейските държави да обсъдят въпроса с признаването на палестинска държава.

Последвайте канала на

Владимир Василев
445 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.30 | 17:00

3
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

2023.11.30 | 13:42

2
А същите права на отвлечените и убитите евреи къде са? Само арабите ли имат права? Като мангалите тук?
Jose

2023.11.30 | 13:20

1
Pedro Sánchez, traidor hijo de puta

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини