Германската полиция арестува двама младежи, заподозрени в терористичен заговор

  • 30 ноември 2023 06:46

  • 276
  • 2
Германската полиция арестува двама младежи, заподозрени в терористичен заговор
© Getty Images

Двама тийнейджъри, обвинени в заговор за евентуално терористично нападение в Германия, бяха задържани от германската полиция, предаде ДПА, като се позова на източници от службите за сигурност.

15-годишният главен заподозрян и 16-годишният му съучастник са обсъждали планове за извършване на нападение срещу "неверници" и са говорили за синагога и коледен базар като потенциални мишени, казаха източниците. Арестите са били извършени във вторник, като първи за тях е съобщил радио и телевизионният оператор "Вестдойчер Рундфунк".

Остава неясно колко сериозни са били намеренията им, както и дали младежите са предприели конкретни стъпки за подготовката на подобно нападение, пише БТА.

Източници обаче заявиха пред ДПА, че службите за сигурност са задържали тийнейджърите като предпазна мярка, след като 15-годишният заподозрян е назовал точна дата и място.

Спецоперации в Бавария срещу антисемитски изявления в социалните мрежи

Той е задържан в западногерманската провинция Северен Рейн-Вестфалия, а 16-годишният е задържан в източната провинция Бранденбург. Окръжен съд в град Леверкузен в Северен Рейн-Вестфалия е издал заповед за арест за 15-годишното момче по обвинение за планиране и подготвяне на терористично нападение, съобщиха вчера следобед прокурори. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
276 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.30 | 09:14

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
Тенев

2023.11.30 | 08:13

1
На 15 години и вече терорист....

Добави коментар

Водещи новини