Риши Сунак все още вярва в Брекзит

  • 30 ноември 2023 05:57

  • 1859
  • 3
Риши Сунак все още вярва в Брекзит
© Getty Images

Британският премиер Риши Сунак в сряда отхвърли предположението, че Брекзит може да бъде застрашен, съобщава "Гардиън".

Той направи изявлението, след като председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е заяви, че Обединеното кралство може да е на път да се присъедини отново към Европейския съюз (ЕС).

Припомняме, че на събитие в Брюксел във вторник вечерта фон дер Лайен призна, че европейските лидери са се "объркали" относно напускането на Великобритания от блока и предложи по-младото поколение да го "поправи".

Попитана дали Обединеното кралство някога може да се присъедини отново към ЕС, тя отговори: "Трябва да кажа, че продължавам да казвам на децата си "трябва да го поправите, ние го объркахме, трябва да го поправите". Така че мисля, че и тук посоката на пътуване - моето лично мнение - е ясна."

Въпреки това официалният говорител на Сунак отговори, че британският премиер не смята, че Брекзит е застрашен. Той каза пред репортери в Уестминстър: "В момента обмисляме как да укрепим допълнително нашата миграционна система чрез нашите свободи за Брекзит. Именно чрез нашите свободи след Брекзит ние гарантираме, че пациентите в Обединеното кралство могат да получат по-бърз достъп до лекарства, че има подобрено хуманно отношение към животните. В голяма степен това е, върху което сме фокусирани", пише news.bg.

Риши Сунак: Нелегалната миграция унищожава живота на много хора и струва милиони

Говорителят добави: "Имаме министър-председател, който подкрепя Брекзит, преди да е било в кариерния му интерес да го направи, защото той страстно вярва в това. Ние сме фокусирани върху това да успеем."

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1859 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хаха

2023.11.30 | 09:36

3
Ама добре изглежда цигането а за англичаните какво са се каже на дъното са щом мангал ги управлява ще си подобрят расата

2023.11.30 | 09:14

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

2023.11.30 | 08:24

1
Нормално, все пак е маймуна и не може да се очаква много от него!

Добави коментар

Водещи новини