Папата обяви, че все още не се чувства добре, но проведе обща аудиенция

  • 29 ноември 2023 12:05

  • 220
  • 1
Папата обяви, че все още не се чувства добре, но проведе обща аудиенция
© GettyImiges

Папа Франциск се обърна с хриптящ глас и ограничи говоренето си на редовната обща аудиенция в сряда, ден след като отмени пътуването си до срещата на върха за климата COP28 в Дубай поради здравословни проблеми, предава Ройтерс.

"Скъпи братя и сестри, добро утро и добре дошли", каза 86-годишният понтифик на седмичната си аудиенция, проведена на закрито в зала "Павел VI" във Ватикана.

Той каза, че помощник ще прочете основния му текст на негово място, "тъй като все още не съм добре с този грип и (моят) глас не е хубав".

Папа Франциск отмени пътуването си до Дубай заради влошено здравословно състояние

Във вторник Ватикана каза, че Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март няма да проведе планираното си тридневно пътуване до Дубай, започващо в петък, по лекарски препоръки.

"Въпреки че общото клинично състояние на Светия отец се е подобрило по отношение на грипа и възпалението на дихателните пътища, лекарите са помолили папата да не пътува", се казва в изявление.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, който има проблеми с ходенето поради заболяване на коляното и понякога използва инвалидна количка, пристигна на аудиенцията си в сряда ходейки, подпомаган от бастун.

Той беше посрещнат в препълнената зала с аплодисменти и скандирания "Viva il papa" ("Да живее папата").

Главата на римокатолическата църква се възстановява от грип и възпаление на белите дробове.

Последвайте канала на

Калина Христова
220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
греческия человекк ,

2023.11.29 | 12:24

1
а неофтинян не е по добре след целувката на пееевски . аллахх

Добави коментар

Водещи новини