Десетки арести в Португалия за трафик на хора и трудова експлоатация

  • 21 ноември 2023 15:33

  • 529
  • 1
Десетки арести в Португалия за трафик на хора и трудова експлоатация
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Полицията в Португалия задържа 28 души по подозрение в трафик на хора и трудова експлоатация, съобщава "Ройтерс".

До арестите се стигна, след като стотици униформени нахлуха във ферми в област Алентехо в южната част на страната.

Смята се, че заподозрените са част от престъпна група, която експлоатира мигранти от страни като Румъния, Молдова, Украйна, Индия, Сенегал и Пакистан, след като ги е примамила в Португалия с обещание за работа като земеделци.

Полицията съобщи, че е извършила общо 78 обиска, които са довели до изземване на доказателства и "идентифициране на десетки жертви".

Задържаните са както португалски, така и чужди граждани. Те са заподозрени в трафик на хора, престъпно сдружаване, подпомагане на нелегална имиграция, незаконно набиране на работна ръка, изнудване, пране на пари и нанасяне на телесна повреда, наред с други престъпления.

Те ще се изправят пред съда за разпит утре.

В Гърция арестуваха трафикант, превозващ нелегално мигранти

Броят на случаите на трудова експлоатация на мигранти, хванати в капана на неплатена работа, и трафикът на хора расте в Португалия, особено в селскостопанския сектор. Веднъж щом потърпевшите започнат работа, документите им често биват конфискувани и им се удържат плащания. Освен това голяма част от експлоатираните лица са настанени в примитивни жилища с малко или никакви удобства.

Съветът на Европа съобщи, че португалските власти са идентифицирали 1152 заподозрени жертви на трафик в периода 2016-2020 г., Броят на разследванията, съдебните преследвания и присъдите обаче е малък за толкова голям брой.

Последвайте канала на

Калина Христова
529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.21 | 16:20

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини