Трима задържани за опита за убийство на политик в Испания

  • 21 ноември 2023 14:30

  • 572
  • 1
Трима задържани за опита за убийство на политик в Испания
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Испанската полиция задържа трима души при разследване за опит за убийство на бивш ръководител на областната структура на испанската консервативна Народна партия (НП) в Каталуния, предаде Ройтерс.

Единият от заподозрените е арестуван в южния пристанищен град Малага, а другите двама в Гранада, каза пред Ройтерс полицейски източник, с което потвърди по-ранни съобщения на новинарския сайт "Ел Конфиденсиал" и радио "Кадена СЕР".

Двама от тях са испански граждани, а националността на третия все още не е установена, посочи източникът. Полицията изяснява дали те са имали връзки с чужди страни.

Алехо Видал-Куадрас беше прострелян в лицето на тротоарa в престижния централен мадридски квартал "Саламанка" в 13:30 ч. на 9 ноември от въоръжен нападател с каска, който впоследствие избяга с мотоциклет.

Простреляха в главата политик в центъра на Мадрид

78-годишният консервативен политик оцеля при покушението, тъй като, както се съобщава, куршумът е преминал през челюстта му. Въпреки това той все още е в болница.

Разследването по случая се води под надзора на антитерористичния съд.

Засега няма коментар оттам.

Видал-Куадрас е бивш лидер на десноцентристката НП в Каталуния и основател на крайнодясната испанска партия "Вокс". От 2009 до 2014 г. беше и заместник-председател на Европейския парламент.

Той е голям съюзник на Комитета на Националния съвет за съпротива на Иран, опозиционна организация в изгнание, която обвини за нападението иранското правителство, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.21 | 16:21

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини