Германската полиция арестува младеж, отправял заплахи за убийства по антисемитски подбуди

  • 20 ноември 2023 17:10

  • 583
  • 1
Германската полиция арестува младеж, отправял заплахи за убийства по антисемитски подбуди
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германската полиция е арестувала 18-годишен младеж по подозрение, че е планирал актове на насилие, след като отправял заплахи за убийства в интернет и е публикувал дясноекстремистко и антисемитско съдържание, предаде Ройтерс.

Полицията в западната провинция Хесен е претърсила апартамента на задържания в сряда и е иззела компютри, оръжия и муниции, заявиха разследващи.

Младежът многократно е публикувал в интернет заплахи да убива хора по политически причини. В хода на разследването, продължило няколко месеца,  било установено, че заподозреният има "утвърдени насилствени, антисемитски и дясноекстремистки нагласи".  

Шолц възмутен от антисемитската агитация навсякъде в Германия

След атаката на "Хамас" срещу Израел от 7 октомври германската полиция започна все по-внимателно да следи за всякакви индикации за антисемитско насилие. От избухването на военния конфликт досега в Германия имаше редица протести в подкрепа на палестинците в Газа, като на някои от демонстрациите се чуваха антисемитски лозунги. В Германия живеят едни от най-големите еврейски и палестински общности в Европа и правителството подчерта, че заради Холокоста германците имат особено голяма отговорност да пазят живота на евреите, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Жетона

2023.11.20 | 21:57

1
Той беше прав...!

Добави коментар

Водещи новини