Със 70% повече мигранти са влезли нелегално в Хърватия тази година

  • 20 ноември 2023 12:40

  • 254
  • 2
Със 70% повече мигранти са влезли нелегално в Хърватия тази година
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Около 62 хиляди нелегални мигранти са преминали незаконно хърватската граница тази година, което представлява увеличение със 70% спрямо миналата година, съобщи хърватският вестник „Ютарни лист“, позовавайки се на доклад за нелегалната миграция на хърватския парламент.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1392

Според данни от доклада половината от влезлите незаконно в Хърватия мигранти не са се регистрирали в хърватски лагери за мигранти, а 97% от тях са напуснали Хърватия скоро след влизането си и са заминали за други европейски страни. 

В близост до границите на Хърватия с Босна и Херцеговина и Словения са заловени с 60% повече трафиканти на мигранти в сравнение с миналата година, като 2/3 от тях са чуждестранни граждани, а само 1/3 – хървати.

Хърватският премиер обвини България и Гърция за мигрантския поток в Европа

През 2020 година 1932 мигранти за потърсили убежище в Хърватия, а за тази година броят им е достигнал до 54 482. Това е почти 30 пъти повече, посочва БТА.

През Хърватия са преминали три пъти повече граждани на Афганистан, Турция, Мароко, Пакистан, Ирак и Бангладеш, отколкото през годините преди COVID-19 пандемията и войната в Украйна. Около 80% от мигрантите са мъже.

В доклада на хърватския парламент се посочва още, че една от причините за повишения трафик на мигранти по хърватските граници е безвизовият режим на страните от Западните Балкани с ЕС, както и либералния режим, който Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора имат с Китай, Турция и Русия.

Последвайте канала на

Владимир Василев
254 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.20 | 13:24

2
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex
ама не пречи

2023.11.20 | 12:51

1
да са в шенген хахахахахаах

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини