Производствените цени в Германия продължават да спадат и през октомври

  • 20 ноември 2023 11:47

  • 274
  • 1
Производствените цени в Германия продължават да спадат и през октомври
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

След рекордния спад през септември, цените на производител в Германия отново са намалели и през октомври, отговаряйки на очакванията, разкриват най-новите данни на Федералната статистическа служба "Дестатис", предаде Ройтерс.  

През октомври производствените цени в Германия са се понижили с 11 на сто в сравнение със същия месец на миналата година. Анализатори предвиждаха идентичен резултат.

Като основна причина за отслабването на цените на производител от статистическата служба посочиха енергията, която е поевтиняла с 27,9 на сто на годишна база.

С изключение на цените на енергията, цените на едро са били с 0,2 на сто по-високи, отколкото през октомври 2022 г., според "Дестатис".

Германската икономика вероятно се е свила през третото тримесечие

В сравнение със септември през октомври цените на производител са се понижили с 0,1 на сто.

През септември цените на производител в Германия намаляха с 14,7 на сто на годишна база и 0,2 на сто в сравнение с предходния месец, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
274 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.20 | 13:26

1
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини