Париж е напът да се откаже от яйцата от домашни кокошки

  • 20 ноември 2023 11:19

  • 1412
  • 3
Париж е напът да се откаже от яйцата от домашни кокошки
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Населението на Париж и околията е напът да се откаже от яйцата от домашни кокошки. Новината става ясна от публикация на френския всекидневник Le Monde.

Какво препоръчват властите?

Причината за това е препоръка на Регионалната здравна агенция на Ил дьо Франс да не се консумират яйца от домашни кокошарници в метрополията на Париж. Разписанието на властите идва след доказателствата за „значителни нива“ на четири групи устойчиви органични замърсители, опасни за здравето. 

Препоръката се отнася за 410 общини, сред които и Париж, като тя е към цялото население и с особено внимание към бременни, кърмачки и деца.

Доказателствата за замърсяване са представени в проучване, публикувано днес. То е осъществено в 25 домашни кокошарника в Ил дьо Франс, като повече от 90% от анализираните яйца не отговарят на праговите стойности.

Какво друго показва изследването?

Яйцата са широко използвани маркери в токсикологията за характеризиране на замърсяването на околната среда. Освен това тези резултати потвърждават замърсяване на почвите в градската територия на Ил дьо Франс.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
1412 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.20 | 13:28

3
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

2023.11.20 | 13:01

2
"„значителни нива“ на четири групи устойчиви органични замърсители, опасни за здравето." и какви точно са тези замърсители, защото от написаното не става ясно!!!
НЕкой си из граду!

2023.11.20 | 11:35

1
Френчовците ще минават на яйца от епилирани... петльовци:)))!

Добави коментар

Водещи новини