Италианското правителство взема джебчийките на мушка

  • 16 ноември 2023 22:52

  • 886
  • 4
Италианското правителство взема джебчийките на мушка
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Италианското правителство предложи серия от мерки, насочени към подобряването на обществената сигурност, включително и даващи правото на съдилищата да вкарват в затвора бременни жени и такива, които имат малки деца, съобщава БТА, допълвайки, че тази мярка е насочена директно срещу джебчийките, които тормозят големите градове на Апенините.

Партия "Лига", която участва в управляващата коалиция, отдавна настоява за отмяна на правилото, забраняващо такива жени да бъдат изпращани зад решетките, като част от кампанията си срещу "гастролиращите" от чужбина джебчийки в градския транспорт.

Преди време лидерът на партията Матео Салвини, който е и вицепремиер, обвини жените от ромски произход, че спекулират с бременността си, за да избегнат затвора.

Джебчийки не искат да влизат в затвора, защото имало дървеници

Според правителственото предложение на съдиите ще бъда разрешено да вкарват зад решетките джебчийки рецидивистки, но те все пак няма да са задължени да го правят.

Мерките тепърва ще бъдат представени за гласуване в двете камари на италианския парламент. Те предвиждат и по-строги наказания за природозащитници, които блокират магистрали и улици и така си навличат гнева на шофьорите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
886 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.17 | 00:03

4
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

2023.11.16 | 23:47

3
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.11.16 | 23:17

2
Аз се чудя защо някой още са с маски, а те били джебчийки.Благодарим за информацията!

2023.11.16 | 23:16

1
Имало и разумни хора!

Добави коментар

Водещи новини