ЕК призовава България да въведе изцяло европейското дружествено право

  • 16 ноември 2023 13:55

  • 438
  • 1
ЕК призовава България да въведе изцяло европейското дружествено право
© Novini.bg/ Canva

Европейската комисия съобщи, че изпраща мотивирано становище на България, Кипър, Люксембург и Португалия затова, че не са въвели правилата на ЕС за трансграничните делби, преобразувания и сливания на дружества.

Европейските правила въвеждат уеднаквени процедури за дружествата при сливане, подялба или преобразуване на единния пазар, и съдържат предпазни мерки срещу злоупотреби.

Всички държави от ЕС трябваше да въведат правилата в националните си законодателства и да съобщят това на ЕК до 31 януари тази година, се отбелязва в съобщението.

ЕК представи данни за движението по пет наказателни процедури срещу България

През март комисията изпрати официални уведомителни писма до посочените държави и след получаването на техните отговори заключи, че те продължават да не изпълняват изискванията.

На държавите е даден срок от два месеца и при липса на задоволителен отговор ЕК може да предяви иск срещу тях пред Съда на ЕС, се допълва в съобщението.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.16 | 20:38

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини