Германия ще продължи граничните проверки за по-дълъг период

  • 15 ноември 2023 19:16

  • 616
  • 1
Германия ще продължи граничните проверки за по-дълъг период
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 заяви, че въведените през октомври временни проверки по границите с Полша, Чехия и Швейцария ще останат за дълго, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1392

Германия "ще въведе мерки за широкообхватен контрол по границите си с Полша, Чехия, Австрия и Швейцария в близко бъдеще и за много дълъг период от време, отчасти в сътрудничество с тези страни и на тяхна територия", каза Шолц по време на днешния парламентарен контрол в Бундестага.

Тези и други широкообхватни мерки целят да намалят броя на незаконните мигранти, влизащи в Германия, заяви той.

Шолц добави, че очаква скоро да заработи и договорената на срещата с министър-председателите на федералните провинции разплащателна карта за кандидатите за убежище.

Всяка от провинциите е дала съгласието си за въвеждането ѝ, каза канцлерът за срещата с премиерите на провинции, която се състоя по-рано този месец. Мярката има за цел да се направи така, че кандидатите за убежище да получават поне част от помощите си като кредит на разплащателна карта, за да не могат да изпращат сумите на свои роднини и приятели в родната си страна.

Шолц призова германската опозиция да подкрепи пакета за намаляване на незаконната миграция

По отношение на законопроект на кабинета за ускоряване на връщането в държавите на произход на мигрантите с отхвърлени молби за убежище Шолц посочи, че би било добре той да влезе за обсъждане в парламента до края на годината. "Доста от това можеше да бъде свършено още преди много години", добави той.

Шолц повтори предложението си към лидера на консервативната опозиция Фридрих Мерц за разговори за имиграционната политика, след като Мерц обвини Шолц в нежелание за диалог, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
616 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.15 | 20:49

1
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини