Транспортният министър на Германия призова железничарите да не стачкуват по Коледа

  • 13 ноември 2023 10:44

  • 699
  • 0
Транспортният министър на Германия призова железничарите да не стачкуват по Коледа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германският министър на транспорта Фолкер Висинг предупреди синдиката на работещите в железниците (GDL) и основния жп превозвач "Дойче бан" (Deutsche Bahn) да направят необходимото, за да не стигне до стачка по Коледа, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

Двете страни са в остър спор по отношение на повишаването на заплатите.

"Коледа е време на спокойствие - всички страни в трудовия спор трябва да помислят за това. Хората искат да посетят свои роднини и приятели и всички трябва да вземат мерки това да се случи безпроблемно", каза Висинг пред германски медии. 

Преговорите за повишаване на заплатите между "Дойче бан" и синдиката на железничарите трябва да продължат следващата седмица.

Преди дни президентът на синдиката Клаус Веселски заяви, че стачка дори и по Коледа не е изключена, ако не се стигне до разбирателство.

Стачка блокира транспорта в редица италиански градове

С оглед на тази заплаха "Дойче бан" подготви разписание за извънредни случаи. Планът предвижда едва около една пета от влаковете на дълги разстояния да се движат, но за сметка на това да бъдат по-дълги от обичайното, за да има достатъчно пътнически капацитет.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини