ЕК: Не водим процедура срещу България по повод санкциите срещу Русия

  • 10 ноември 2023 14:19

  • 1131
  • 2
ЕК: Не водим процедура срещу България по повод санкциите срещу Русия
© Novini.bg/ Canva

Европейската комисия опроверга днес съобщения в медиите, че води срещу България разследване, свързано със санкциите на ЕС срещу Русия заради военното нападение над Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 12902

Европейското издание "Политико" вчера написа, че ЕК ще поиска обяснения от България заради данните за износ на руски петрол чрез рафинерията в Бургас.

В контакт сме с българските власти по приложението на европейските санкции така, както и с останалите държави от ЕС. Нямам какво да кажа изобщо за предприето разследване, заяви днес говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпроси.

„Политико”: ЕК ще разследва България заради „Лукойл”

Обичайният начин, по който действаме по повод приложението на санкциите, е да работим в сътрудничество и съгласувано с държавите от ЕС, добави той. В момента не се води процедура, повтори говорителят, цитиран от БТА.

ЕК е защитник на европейското законодателство и, ако някога държава от ЕС не спазва европейското право, има наказателни процедури - това е принципен отговор, посочи той. Засега не водим процедура. В контакт сме с националните власти за еднаквото прилагане на санкциите, обобщи говорителят.

Делян Добрев: Всички ползи от дерогацията са за режима на Путин

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1131 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.10 | 15:13

2
Хоpата вече могат да прeдотвpатят или излекуват диaбeтa само с едно лекаpство. Подходящо за всеки и дeйства бъpзо, пoмoгнeте на сe.бе си или на близкитe си това е лeкаpството----->> min.lc/diabexin

2023.11.10 | 14:46

1
Постоянно заливане с дезинформация. На 2 часа се сменя версията за объркване на масите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини