Беларус привиква полския шарже д'афер заради нарушение на въздушното пространство

  • 03 ноември 2023 22:26

  • 1207
  • 2
Беларус привиква полския шарже д'афер заради нарушение на въздушното пространство
© pixabay

Министерството на външните работи на Беларус привика полския шарже д'афер Марчин Войчеховски във връзка с нарушаване на въздушното пространство на страната на 2 ноември, гласи съобщение в социалната мрежа "Екс", без да предоставя подробности за инцидента, съобщава БТА.

"Полската страна беше помолена да разследва задълбочено инцидента и да предприеме ефективни действия за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще", се казва в съобщението.

Говорител на оперативното командване на полската армия заяви, че информацията, предоставена от Беларус, е била подложена на "подробен анализ".

Лукашенко призова за преговори между Украйна и Русия

"Проверяваме записите от нашите радарни системи и самолети, за да проверим дали е имало такова нарушение", заяви говорителят.

В края на септември Беларус привика Войчеховски, след като Минск заяви, че полски хеликоптер нарушил беларуското въздушно пространство, но Варшава посочи, че нито един от нейните хеликоптери не е пресичал границата между двете страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1207 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.04 | 09:01

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.11.04 | 00:10

1
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини