Шолц призова германската опозиция да подкрепи пакета за намаляване на незаконната миграция

  • 24 октомври 2023 21:56

  • 1463
  • 2
Шолц призова германската опозиция да подкрепи пакета за намаляване на незаконната миграция
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 поиска от лидера на опозицията Фридрих Мерц да подкрепи правителствените мерки за ограничаване на незаконната миграция към Германия, предаде Ройтерс, като цитира писмо, до което е получил достъп.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1593

"За мен е важно федералното правителство, провинциите и опозицията да постигнат съвместни споразумения за забележимо намаляване на незаконната миграция към Германия", се казва в писмото на канцлера. То е в отговор на писмо на опозиционния лидер, в което Мерц предлага сътрудничество, но също така изисква отговор на предложенията на неговата парламентарна група.

Шолц не отговаря на предложението на Мерц за сформиране на работна група с равно представителство. Вместо това в писмото се набляга на необходимата координация с федералните провинции, с които федералното правителство иска да стигне до конкретни споразумения на 6 ноември.

Шолц повтори обещанието си, че Германия ще оказва дългосрочна подкрепа на Украйна

Вътрешната министърка Нанси Фезер планира да представи утре законодателен пакет за по-бързото репатриране. "Гражданите на нашата страна с право очакват броят на тези, които идват при нас без право на престой, да намалее бързо и значително", заяви Шолц.

Броят на хората, поискали убежище в 27-те страни от ЕС, се е увеличил с 38% от 2019 г. насам и е достигнал близо един милион през миналата година, което е близо до рекордните нива от 2015 и 2016 г., сочат данни на Агенцията на ЕС за убежището. Една четвърт от всички тези молби са подадени в Германия, което я прави една от държавите с най-висок брой молби на глава от населението. През последната година броят на молбите е нараснал с около 80 процента, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1463 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2023.10.25 | 04:21

2
Плешо, късно е либе за китка... скоро ще целувате гегите само на рязани и църни, малоумници евроГейски:)))!

2023.10.25 | 01:41

1
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини