Шолц повтори обещанието си, че Германия ще оказва дългосрочна подкрепа на Украйна

  • 24 октомври 2023 16:30

  • 975
  • 2
Шолц повтори обещанието си, че Германия ще оказва дългосрочна подкрепа на Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 повтори обещанието на страната си за дългосрочна подкрепа за Украйна, включително и за възстановяването ѝ от руската агресия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13573

"Украйна наистина може да разчита на Германия", заяви днес Шолц, който взе участие в шестия Германско-украински икономически форум в Берлин. Той посочи, че германски компании се ползват с облекчения по отношение на държавните инвестиции и експортните гаранции.

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога направи видеообръщение, в което приветства факта, че Германия е надежден партньор на Киев и подчерта големия потенциал за двустранно икономическо сътрудничество. Зеленски предели отбранителния сектор като водещ приоритет. 

Шолц и Зеленски станаха "Граждани на света"

Украинският премиер Денис Шмигал, който посети форума лично, наблегна и върху значението на съвместното предприятие между германския производител на оръжие "Райнметал" и украинската държавна компания "Укроборонпром".

По-късно през деня Шмигал написа в "Телеграм", че "Германия подготвя зимен пакет от помощ в размер на 1,4 милиарда евро, който включва и оборудване за противовъздушна отбрана", допълва Ройтерс. 

Шолц и Шмигал повдигнаха и въпроса за използването на замразените руски активи за изплащане на репарации на Украйна. "Трябва да намерим начини да накараме Русия да плати за престъпленията и разрушенията в Украйна", написа Шмигал в "Телеграм". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
975 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
иван

2023.10.24 | 16:51

1
ТЕЗИ ГЕРМАНЦИ ,ТАКА ЛИ НЕ РАЗБРАХА ЧЕ ВТОРИ ПЪТ ЩЕ ГИ ГАЗИ РУСКИ БУТУШ.КОЛКО СА НЕ БЛАГОДАРНИ ГЕРМАНЦИТЕ,ЗА СЪЕДИНЯВАНЕТО НА ИЗТОЧНА И ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ. НАПРАВИ ДОБРО ТА ДА НАМЕРШ ЗЛО......
ivo

2023.10.25 | 12:48

2
vsicko se dirizira ot bashington.germania e edin poslushnik.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини