24 г. затвор за жена, убила насилника си

  • 19 октомври 2023 10:16

  • 3523
  • 1
24 г. затвор за жена, убила насилника си
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

31-годишната Валентина Боско от Абано Терме, до град Падуа, беше осъдена на 24 години затвор за убийството на годеника си Матиа Карузо, съобщиха медиите на Апенините. Прокуратурата беше поискала доживотен затвор за италианката.

Тя убила приятеля си на 25 септември 2022 г. след кавга с нож, насочен право в сърцето му. Валентина беше обвинена за умишлено убийство и като утежняващо вината й обстоятелство послужи фактът, че тя имала любовна връзка с мъжа. Според прокурора тя никога не се разкаяла за извършеното и действала с хладнокръвие и жестокост, пробождайки сърцето на Матиа с нож в дясната си ръка.

Валентина първоначално казала, че годеникът ѝ бил убит от непознат човек, вероятно с африкански произход. Тази версия посочила и на хората, които се стекли на помощ.

По-късно пред магистратите жената признала, че Матиа я биел и изнасилвал, защото искал тя да забременее от него. Заплашвал я с думите, че е мафиот и че щял да я застреля в главата. „Не исках да го убивам, съжалявам за стореното“, казала по-късно Валентина.

Мъж, пребил приятелката си до смърт, ще лежи 20 години в затвора

Във фаталната нощ двойката се прибрала вкъщи след вечер, прекарана в ресторант. Двамата започнали да се карат ожесточено до момента, в който Валентина пронизала с нож приятеля си. На пристигналите на мястото карабинери тя казала, че той се бил скарал с мъж в заведението, който го убил, но след няколко дни рухнала по време на разпитите и признала.

От прочетените от следователите телефонни съобщения между двамата станало ясно, че връзката им била изпълнена с кавги, заплахи и обиди, но след това се помирявали. Линейката за Матиа през фаталната вечер била извикана от случаен минувач, който видял окървавеното тяло на мъжа. Когато бил откаран в болницата, тежко раненият Матиа казал на лекаря: „Какво толкова се е случило... Бях намушкан с нож“, след което издъхнал.

Неотдавна за убийство в семейната сфера, но извършено от страна на мъж срещу жена, беше осъден на 22 години затвор Марко Кампанаро от Кадораго, до Комо. След кавга между двамата той намушкал 59 пъти с нож приятелката си Валентина ди Мауро.

В Катания пък съдиите издадоха доживотна присъда за 49-годишния Филипо Азеро, който през септември 2021 г. убил на улицата 46-годишната си съпруга Ада Ротини от Ното. По онова време двамата били в процес на развод, предава 24 часа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3523 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.19 | 11:31

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини