Извънреден Европейски съвет в търсене на решение на конфликта Израел - Хамас

  • 16 октомври 2023 06:46

  • 768
  • 1
Извънреден Европейски съвет в търсене на решение на конфликта Израел - Хамас
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Европейския съвет - Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, свиква извънредно заседание на съвета утре.

В специално видеопослание той осъди остро действията на Хамас и открои основните приоритети на европейските лидери.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2203

Помощ за най-уязвимите цивилни, да не се допусне ескалация на напрежението в целия регион и да продължи работата за постигане на устойчив мир, основан на решение с две държави са сред акцентите в дневния ред.

Израел продължава подготовката за мащабна сухопътна офанзива в Ивицата Газа

Според Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в има и много голям риск от увеличаване на миграционния натиск.

"Осъждаме възможно най-категорично Хамас и бруталните ѝ терористични атаки срещу Израел и израелския народ. Няма оправдание за терора, призоваваме за незабавно и безусловно освобождаване на всички заложници. Ние сме напълно солидарни с народа на Израел и Израел има право да се защитава в съответствие с международното право и международното хуманитарно право", заяви Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, председател на ЕС.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
768 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.16 | 08:57

1
Не трябваше ли да има палестинска държава?

Добави коментар

Водещи новини