Дания и Швеция замразяват помощите си за развитие на палестинските територии

  • 10 октомври 2023 20:09

  • 1618
  • 3
Дания и Швеция замразяват помощите си за развитие на палестинските територии
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Дания и Швеция се присъединиха към страните от Европейския съюз, които замразяват изплащането на помощи за развитие на палестинските територии след кървавото нападение на "Хамас" над Израел, съобщава БНР.

От началото на годината Копенхаген е изплатил около 23 милиона долара. Изплащането на останалите около 10 милиона се спира, докато се установи със сигурност дали със средствата не се злоупотребява за финансиране на терористични организации, обясниха датските власти.

Със сходни аргументи вчера своите вноски спряха Германия и Австрия.

Високопоставен представител на Хизбула обеща безусловна подкрепа на палестинците

Категорично против тази практика се обявиха други държави от Евросъюза като Франция и Испания. Премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви пред парламента, че помощта за палестинците трябва да продължи, защото и те са жертви на действията на "Хамас".

В репортаж от Газа тази вечер агенция Франс прес отбелязва, че малкото болници в палестинската област не са в състояние да смогнат с хиляди ранени от бомбардировките заради недостиг на лекарства и консумативи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1618 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.11 | 01:05

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.10.10 | 23:43

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
ЕС мафия

2023.10.10 | 20:33

1
Кво лъжете ве! Никви помощи не сте отпускали а само се правите.

Добави коментар

Водещи новини