Борел: Външните министри от ЕС ще се срещнат утре, за да обсъдят обстановката в Израел

  • 09 октомври 2023 15:52

  • 975
  • 2
Борел: Външните министри от ЕС ще се срещнат утре, за да обсъдят обстановката в Израел
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Външните министри от ЕС ще се съберат на спешна среща утре, за да обсъдят обстановката в Израел и региона, заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа в своя публикация в платформата "Екс" (доскоро "Туитър"), предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2948

Те ще обмислят отговора и следващите стъпки на ЕС и ще направят оценка на помощта за развитие на палестинските територии.

Австрия спря помощта за палестинците след атаката на "Хамас"

Европейската комисия днес също обяви, че ще направи оценка на последствията за своята помощ за развитие. "Комисията в момента преценява как неотдавнашните трагични събития биха могли да повлияят на нашата настояща и нашата бъдеща помощ за развитие", заяви говорител на Европейската комисия пред журналисти. "Финансиране от страна на ЕС подкрепя повечето жизненоважни услуги за палестинското население и също така допринася към директното финансиране на палестинската власт", добави той.

Министрите от ЕС ще се срещнат в град Маскат в Оман, където ще се проведе и организирана преди това среща на външните министри от ЕС и Съвета за сътрудничество в Залива, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
975 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.09 | 20:39

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
грънци

2023.10.09 | 16:09

1
тоз дъртак няма ли кой да го оправи

Добави коментар

Водещи новини