Лидерите на страните от ЕС: Инструментализирането на миграцията е хибридна заплаха на ЕС

  • 06 октомври 2023 07:28

  • 692
  • 1
Лидерите на страните от ЕС: Инструментализирането на миграцията е хибридна заплаха на ЕС
©

Инструментализирането на миграцията е хибридна заплаха на ЕС - това се казва в проектодекларация на лидерите на страните членки, цитирана от "Политико". Очаква се тя да бъде приета днес, на неформалната им среща в Гранада, предаде БНР.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Европейските лидери втвърдяват тона по отношение на незаконната миграция. Това става само дни, след като страните членки постигнаха споразумение по част от миграционния пакет. Темата бе разисквана и на вчерашното заседание на Европейската политическа общност. „Трябва да се справим с незаконната миграция по решителен начин. 

Няма да позволим на трафикантите да решават кой да влиза в ЕС. Ще продължим ефективно и бързо да прилагаме нашите решения“, се казва в документа. 

Начините за справяне варират от засилено партньорство със страните по произход и транзит на мигрантите до решителна борба с организираната престъпност. Лидерите ще обсъдят и приоритетите за следващите години, произтичащи и от агресивната война на Русия в Украйна. Сред тях са сигурността, отбраната и киберсигурността, дългосрочната конкурентоспособност и единния пазар на ЕС, готовността за действие при кризи, екологичния и цифров преход. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
692 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.06 | 09:08

1
Организаторите и извършителите на това квичат срещу отрочето си

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини