Премиерът Денков ще се срещне с германския канцлер Шолц

  • 04 октомври 2023 12:54

  • 702
  • 1
Премиерът Денков ще се срещне с германския канцлер Шолц
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заминава за Берлин, където ще се срещне с федералния канцлер на Федерална република Германия Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021.

В рамките на срещата им тази вечер, двамата ще обсъдят теми свързани с Шенген, Западните Балкани, войната в Украйна и предстоящите разговори на най-високо ниво в Гранада. 

Акад. Денков разговаря с полския посланик

В испанския град Гранада, на 5 октомври, премиерът акад. Денков ще участва в Третата среща на Европейската политическа общност. Форумът ще събере заедно лидери от целия континент, които ще обсъдят начините Европа да стане по-устойчива, просперираща и геостратегически значима.

На следващия ден, петък, министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет. Лидерите от ЕС ще започнат дискусии относно приоритетите за следващите години. Тези обсъждания ще спомогнат за изготвянето на стратегическа програма — петгодишен план за политиките, който да зададе общи политически насоки и указания за ЕС, съобщават от правителствената пресслужба.
 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
702 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.04 | 13:07

1
ne si mislia tce bi imalo efekt da se sreshtnat dva pe dala dokazani muncivci

Добави коментар

Водещи новини