Увеличение на пенсиите в Словения с 8,2 процента от 1 януари

  • 03 октомври 2023 16:38

  • 11542
  • 1
Увеличение на пенсиите в Словения с 8,2 процента от 1 януари
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пенсиите на словенските пенсионери и обезщетенията на инвалидите в Словения ще бъдат увеличени с 8,2 процента от 1 януари 2024 г., съобщи министърът на труда, семейството и социалните въпроси на Словения Лука Месец, цитиран от словенската национална телевизия РТВ Сло.

„Въпреки трудностите с публичните финанси, които имаме вследствие на наводненията, намерихме начин да осигурим пълно повишаване на пенсиите с 8,2 процента. Пенсионерите могат да очакват повишението още през януари“, каза Месец по повод международния ден на възрастните хора вчера.

Съветът на Института за пенсионно и инвалидно осигуряване на Словения обяви през февруари тази година увеличение на пенсиите с 5,2 процента, влизащо в сила от 1 януари 2023 г. Предвидено бе и още едно увеличение с 1,8 процента, което да се изплати през ноември и декември тази година, предаде БТА.

Драстичен спад на цените на хранителните продукти в Словения

Словенският министър на финансите Клемен Бощянчич каза миналата седмица, по време на приемането на предложенията за държавния бюджет за следващите две години, че правителството предвижда първоначалната вноска за редовната корекция на пенсиите през 2024 г. да бъде направена през януари, въпреки че първоначално бе планирана за февруари.

Последвайте канала на

Калина Христова
11542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.03 | 23:50

1
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg

Добави коментар

Водещи новини