Илхан Кючюк: България прекрати схемата със златните паспорти и се доказа като надежден партньор. Австрия и Нидерландия да го признаят!

  • 03 октомври 2023 16:16

  • 1445
  • 1
Илхан Кючюк: България прекрати схемата със златните паспорти и се доказа като надежден партньор. Австрия и Нидерландия да го признаят!
©

„България миналата година прие законодателство и сложи край на инвестиционната схема за гражданство, гарантирайки прозрачност и ясни правила за достъп до страната. Така България доказа себе си като надежден партньор. Сега е време обаче на двете държави – Австрия и Нидерландия да покажат, че дебатът за бъдещето на политиката по миграция и убежищата, минава през това България и Румъния да бъдат част от Шенгенското пространство.“ Това заяви по време на дебатите в Страсбург евродепутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с /“Обнови Европа“ Илхан Кючук, цитиран от пресофиса му.

По думите му Шенген е въпрос на доверие, а данните за продажба на визи в Шенгенското пространство са обезпокоителни.

„От години повтаряме, че в територията на споделено доверие няма място за златни визи и златни паспорти, на неоснователно предоставяне на достъп до най-голямото постижение на ЕС - свободната му зона за придвижване. България осъзна това и се пребори, гарантирайки прозрачност и ясни правила за достъп до страната.“, категоричен бе Кючюк и призова за обединение и силно послание от Европейския парламент, в полза на приемането на България и Румъния в Шенген.

От ДПС внесоха законопроект за чуждестранните инвестиции, обясниха каква е целта му

Кючюк заяви, че ЕС няма да стане по-силен, ако едни граждани са привилегировани, а други вечно чакат на опашката.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1445 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.03 | 23:51

1
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg

Добави коментар

Водещи новини