Нова изнесена среща през декември на външните министри на страните от ЕС и Украйна

  • 03 октомври 2023 13:47

  • 885
  • 4
Нова изнесена среща през декември на външните министри на страните от ЕС и Украйна
© Фейсбук/Денис Шмигал
Слушай новината Слушай новината

Украйна и ЕС ще проведат следващата изнесена среща на равнище външни министри през декември, съобщи украинският премиер Денис Шмигал, предаде БТА, цитирайки Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 12157

"Украйна и ЕС ще проведат следващата среща на Съвета за асоцииране с Украйна през декември тази година. Това бе договорено с  върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа", написа Шмигал във "Фейсбук".

На форума ще бъде обсъдена интеграцията на Украйна в ЕС, както и европейския инструмент в помощ на страната, който възлиза на 50 милиарда евро.  

"Присъединяването към ЕС е наша приоритетна цел и ние работим заедно, координирано и настойчиво, за да се случи това възможно най-скоро", подчерта Шмигал.

Украинският премиер благодари на ръководителя на европейската дипломация за организирането на историческата среща на външните министри на ЕС в Киев: "Това още веднъж демонстрира непоколебимото единство и солидарност на ЕС с Украйна", каза украинският премиер.

В Киев вчера се състоя изнесено заседание на Съвета на министрите на външните работи на ЕС под председателството на Жозеп Борел. Това е първата подобна среща в историята на евросъюза, която се състои извън границите на блока.

Последвайте канала на

Десислава Станева
885 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
МИЛА Браво! Мила

2023.10.03 | 15:31

4
Тези мътят нещо гнило.

2023.10.03 | 14:28

1
И хиляда срещи да направите с прогнилата ЕС няма файда среща с Русия и вижте какво искат и край.

2023.10.03 | 15:19

3
То е ясно от ден първи кво искат - нато да спре да се прави на шериф и денацификация на азовците и всичко щеше да приключи без драма

2023.10.03 | 14:32

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини