Германските домакинства са намалили потреблението на енергия с 5%

  • 27 септември 2023 14:19

  • 665
  • 2
Германските домакинства са намалили потреблението на енергия с 5%
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Домакинствата в Германия са спестили значителни количества енергия за потребление през миналата година въпреки резкия скок на цените, сочи доклад на германския Институт за икономически проучвания (DIW), цитиран от ДПА, предаде БТА.

Изравнено спрямо външната температура, германците са потребили с 5 на сто по-малко енергия спрямо 2021 г. и съответно са изпуснали в атмосферата толкова вредни емисии по-малко, се посочва в доклада на института.

Реално емисиите въглероден диоксид дори са спаднали с 15 на сто заради топлата зима, но при все това климатичните цели не са били изпълнени.

Проучването се основава на данни, осигурени от доставчика на услуги за недвижими имоти "Иста" (Ista). В него фигурира информация за сметките за енергия на 150 000 дву- и многофамилни къщи, както и на 1 милион апартамента в цялата страна.

Докладът взема предвид руската инвазия в Украйна, довела до рязък скок на цените на енергията. Въпреки това до края на годината германците не се положили специално усилие, за да пестят газ, ток и петрол.

"Домакинствата свиха допълнителните си разходи като просто намалиха отоплението", посочва авторът на проучването Мерве Кючук от отдела по климатична политика в института. "Разходите им не са се увеличили толкова, колкото са нараснали цените, а само с около 17 на сто".

Последвайте канала на

Десислава Станева
665 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.27 | 17:44

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> tyny.to/sbiom
Z Z Z Z Z

2023.09.27 | 16:25

1
Без РУСИЯ е така! Мизерия! Глад! Ток няма на свещи ще свършат германските нацисти хахаха

Добави коментар

Водещи новини