Писториус: Германия ще играе водеща роля в отбраната на балтийските републики

  • 27 септември 2023 13:09

  • 1004
  • 2
Писториус: Германия ще играе водеща роля в отбраната на балтийските републики
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германският министър на отбраната Борис Писториус увери днес балтийските държави, че може да разчитат на Гемания що се отнася до възпирането на Русия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Германия поема отговорността. И Германия ще играе водеща роля", каза Писториус на конференция в естонската столица Талин по въпросите на сигурността. Той увери и Украйна в дългосрочната германска подкрепа в отбраната ѝ срещу руските сили. "Оставаме до (украинците) толкова дълго, колкото е необходимо", заяви Писториус.

Той предупреди за тежки последици, ако руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През успее да постигне целите си. "Путин използва подли, престъпни и нечовешки методи", каза германският министър на отбраната и потвърди плановете за разполагане на бригада на Бундесвера в Литва.

Германски депутати настояват пред Шолц Берлин да предостави на Украйна ракети "Таурус"

Предвижда се 4000 германски военнослужещи, както и техните семейства, да бъдат трайно базирани в страната, като подробностите ще бъдат уточнени до края на годината, отбелязва ДПА.

"Ще разположим германски военнослужещи в Литва веднага щом бъде изградена необходимата инфраструктура", заяви Писториус.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1004 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.27 | 17:45

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ------> tyny.to/sbiom
Майтапчи Йово

2023.09.27 | 13:51

1
Да... ще ги брани с... голия си... дирник:)))!

Добави коментар

Водещи новини