Лондон: Нова офанзива на Москва в Украйна е малко вероятна

  • 27 септември 2023 12:40

  • 1681
  • 1
Лондон: Нова офанзива на Москва в Украйна е малко вероятна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Необходимостта на Русия да предислоцира войски по протежение на прекомерно дългата фронтова линия с Украйна означава, че нова офанзива от страна на Москва е малко вероятна. Това твърди Министерството на отбраната на Обединеното кралство. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 12157

В сводката на министерството се обръща внимание на създаването и разполагането на 25-ата общовойскова армия (25 CAA), която, според съобщенията, е наблюдавана за първи път в Украйна през август, отбелязва БНР. 

Вместо армията да бъде разположена целокупно в една зона на фронтовата линия, откъдето може да започне съгласувана офанзива, нейни части са били пренасочени за укрепване на други слабо защитени зони. Разузнаването съобщава още, че 67-ма мотострелкова дивизия и 164-та мотострелкова бригада се бият на фронта в сектор западно от Северодонецк и Кремина, по границата между Донецка и Луганска области.

ISW: Украинската контраофанзива е в изключително динамична фаза

Като се има предвид, че части от 25-ата армия се изпращат, за да подсилят участъци по дългата фронтова линия, министерството на отбраната заключава, че няма вероятност да започне нова офанзива в краткосрочен план, до няколко седмици. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1681 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.27 | 17:46

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -------> tyny.to/sbiom

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини